VR-Flat virtuális túra készítő szoftver

VR-Flat virtuális túra készítő szoftver

Hogyan készíthetünk virtuális sétákat?

A virtuális túra elkészítéséhez 360 fokos gömbpanoráma képekre lesz szükségünk. 
A  fotók elkészítéséhez szükséges eszközök: egy 360 fokos kamera, egy állvány és egy okostelefon.

Az eszközök könnyűek, nem foglalnak nagy helyet, így kényelmesen magunkkal vihetőek a fotózások helyszínére.

Extra tipp: Ha nagyobb tereket fotózunk, vagy akár több helyszínre is megyünk egymás után, érdemes power-bankot is magunkkal vinni, hogy a kameránk biztosan ne merüljön le!

A fotózás helyszínén felállítjuk az állványt, majd a kamerát biztonságosan a tetejére rögzítjük.
A legszebb hatás eléréshez az állványt érdemes úgy beállítani, hogy a kamera lencséje kb. 170 cm-es magasságban legyen. 

A jó fotók kulcsa a megfelelő mennyiségű fény, így érdemes nappal, minél több természetes fény mellett fotóznunk, valamint figyeljünk arra is, hogy minden fényforrást kapcsoljunk fel!

  

Bekapcsoljuk a kamerát, majd WIFI (vagy Bluetooth) kapcsolat létrehozásával összekapcsoljuk azt a telefonunkkal. 
Érdemes a fotózás idejére kikapcsolni a mobilinternetet a telefonon, hogy ne zavarjon be a kapcsolatba. 

A telefonon megnyitjuk a kamera – előre telepített – applikációját, melynek segítségével könnyedén, egy gombnyomással elkészíthetjük a 360 fokos fotókat. Az applikációban folyamatosan lehetőségünk van ellenőrizni a kép „előnézetét”, így roppant egyszerű a fotózás.

A „séta hatás” eléréséhez a kamerát az állvánnyal együtt 2-3 lépésenként helyezzük el a helyszínen és így készítsük el a képeket!

A fotózáskor érdemes valamilyen tervezett logika mentén haladni; például a bejárattól indulva a legbelső helyiségek felé, ezzel is könnyítve a saját munkánkat. Fontos továbbá arra is figyelnünk, hogy viszonylag egyenes vonalak mentén próbáljuk elhelyezni a kamerát a fotózáshoz, hogy egységes eredményt kapjunk.

Miután elkészítettük a képeket – amelyeket automatikusan menthetünk kamerára, memóriakártyára vagy telefonra is- , feltöltjük azokat a Real View VR-Flat előfizetéses szoftver felületére, ahol percek alatt, élvezetesen rakhatjuk össze a virtuális sétákat.

A fotók feltöltése után a túra szerkesztő program automatikusan elindul. 
Első lépésként beállítjuk a kezdőképet, amit a túra indulásakor látni szeretnénk, aminek későbbi módosítására bármikor lehetőségünk van.
Ezt követően behúzzuk a térbe a következő képet, ahova lépni fogunk, beállítjuk az irányt, amerre lépünk, majd rögzítjük azt. 

Ilyen egyszerű! Már meg is tehetjük az első lépést a térben!

A szoftver folyamatosan menti  minden egyes lépésünket, így nem kell attól tartanunk, hogy elveszne munkánk egy esetleges áramszünet esetén.

Lehetőségünk van kisebb és nagyobb túrák létrehozására is, melyhez havi előfizetéses Csomagjaink is alkalmazkodnak. 
Kisebb terekhez, maximum 100 négyzetméterig érdemes a Flat opciót választanunk, nagyobb helyszínekhez 100 négyzetméter felett egészen akár 700 négyzetméterig pedig a House opciót. A csomagokat igény szerint kombinálhatjuk is.

 

Az elkészült virtuális séták bármilyen oldalon beágyazhatóak, valamint megosztatóak egy egyszerű link beillesztésével, melyet a virtuális túra készítő szoftverben a „Copy Link” gomb megnyomásával másolhatunk ki. 

Social media oldalakon, ingatlanközvetítő platformokon mindössze ezt a linket kell beillesztenünk, weboldalra pedig shortcode-ként van lehetőségünk beágyazni a virtuális sétákat.

Lehetőségünk van továbbá külön részleteket is megosztani a virtuális túránkból, ha például kifejezetten egy helyiséget szeretnénk megmutatni egy bizonyos szögből, ekkor a túrában sétálva azon pontok megállva – a böngészőben a webcímnél  – kell kimásolnunk az aktuális linket. 

A virtuális túra készítés még sosem volt ilyen egyszerű!

Tekintse meg az alábbi prezentációban, hogy hogyan készítheti el saját virtuális sétáit lépésről-lépésre a Real View VR-Flat szoftver segítségével!

A szoftver előfizetési konstrukciók a Csomagjaink menüpont alatt érhetőek el. 

VR-Flat szoftverrel készített virtuális séták: